Snakketøj.....

Kyllingeburger med chilli

20150320_182656De fleste børn og, som mine, teenagere kan godt lidt en god og saftig burger lavet som de kender det bedst – med hakket oksekød. Det var derfor også med en smule skepsis de satte tænderne i denne udgave første gang, men den hitter (min søn får så også en traditionel burgerbolle til) og nu har den stået på menuen flere gange 🙂

Jeg hakker selv kødet i en blender, og det bliver udmærket. Man kan selvfølgelig kan man bruge hakket kyllingekød.

Farsen
Ingredienser: (4 personer)

1 kyllingefilet pr. mand (eller hakket kød)
1 løg finthakket
½ æble revet
saften fra ½ citron
basilikum efter smag
1 tsk. samabal oelek
salt og peber

Farsen formes til burgerboller og steges i fedtstof på panden.

20150321_065953

Grøntsagspandekage (8 stk.)
Ingredienser:

½ blomkålshoved
1 gulerod
2 æg
½ dl solsikkekerner
1 dl mandler (hakket til mel)
1½ spsk gul HUSK
½ dl persille
60 gram revet ost
tørret timian
salt

Riv blomkål og guleroden og kom det hele i en blender eller foodprocessor og tilsæt de øvrige ingredienser. Det hele røres godt sammen, og du får en lidt tør dej, som kan være lidt svær at samle, men det giver altså nogle lækre sprøde bunde til din burger.

Form til små tykke pandekager og læg dem på bagepapir. Bag i ovnen i 20 min ved 200 grader. Giv dem 10 min. på hver side. De kan naturligvis også steges i fedtstof på en pande, men pas på når du vender – de går nemt i stykker.

Min burger bestod af en grøntsagsbund smurt med hvidløgs-aioli og dækket med salatblade. Kyllingeburgeren på og så agurk, avokado, peberfrugt, et par klatter chilli-aioli og et par dråber Sriracha stærk chilli sauce – MUMS.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snakketøj.....