Sukkergrisen har fået nyt navn

Kylling i estragon

20150427_184833En dejlig ret, der smager skønt af forår. Jeg spiste dem som den er, mens resten af familien, der endnu ikke er 100% tilhængere af min diæt, hvor jeg undgår kulhydrater og stivelse, fik brød til.

Ingredienser (4 pers.):

1 hel kylling ca. 1200 gram
3 laurbærblade
salt og peberkorn

3-4 store gulerødder
2 porrer
½ eller et lille bundt grønne asparges
hvide asparges (når der er sæson for det)

25 gram smør
1 spsk grahamsmel (ikke LCHF, men jeg tillader det en sjælden gang)
3 dl bouillon fra kyllingen
2 æggeblommer
2½ dl. fløde (evt. madlavningsfløde, hvis du synes det andet bliver for meget)
3 spsk frisk estragon eller 3 tsk. tørret

Kyllingen koges med laurbærblade, salt og peber i ca. en time. Tag kyllingen op og gem vandet. Kødet tages af skroget og gemmes.
Gulerødder og porrer koges i ca. 10 min. Asparges tilsættes de sidste par minutter.
Saucen:
Smelt smørret i en gryde og rør grahamsmel i. Tilsæt bouillon lidt ad gangen under omrøring.
Æggeblommer, fløde og estragon piskes sammen med en gaffel i en skål og tilsættes saucen. Herefter må saucen ikke koge. Hæld grøntsager og kylling i og drys med hakket persille.

Velbekomme 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkergrisen har fået nyt navn