Kylling i estragon
En dejlig ret, der smager skønt af forår. Jeg spiste dem som den er, mens resten af familien, der endnu ikke er 100% tilhængere af min diæt, hvor jeg undgår kulhydrater og stivelse, fik brød til.
Ingredienser (4 pers.):
1 hel kylling ca. 1200 gram
3 laurbærblade
salt og peberkorn
3-4 store gulerødder
2 porrer
½ eller et lille bundt grønne asparges
hvide asparges (når der er sæson for det)
25 gram smør
1 spsk grahamsmel (ikke LCHF, men jeg tillader det en sjælden gang)
3 dl bouillon fra kyllingen
2 æggeblommer
2½ dl. fløde (evt. madlavningsfløde, hvis du synes det andet bliver for meget)
3 spsk frisk estragon eller 3 tsk. tørret
Kyllingen koges med laurbærblade, salt og peber i ca. en time. Tag kyllingen op og gem vandet. Kødet tages af skroget og gemmes.
Gulerødder og porrer koges i ca. 10 min. Asparges tilsættes de sidste par minutter.
Saucen:
Smelt smørret i en gryde og rør grahamsmel i. Tilsæt bouillon lidt ad gangen under omrøring.
Æggeblommer, fløde og estragon piskes sammen med en gaffel i en skål og tilsættes saucen. Herefter må saucen ikke koge. Hæld grøntsager og kylling i og drys med hakket persille.
Velbekomme 🙂
Ingen kommentarer endnu